In onze Cattery staat het welzijn en de gezondheid van onze Ragdolls voorop. Ze leven in huis en maken onderdeel uit van ons gezin met oudere kinderen en een shi-tzu/maltheser hondje. Ze hebben toegang tot een catproof en goed omheinde tuin. Onze poezen worden getest op FIV/Felv; HCM/PKD.  Ze krijgen hun gezondheidschecks en vaccinaties volgens schema. De hele dag is er kwaliteitsvoer beschikbaar.   We streven naar gezonde, lieve, sociale Ragdolls met een goede bouw/type. We zijn in het bezit van een certificaat vakbekwaamheid 'besluit houders van dieren honden en katten'. Onze cattery is lid van BCF.
Voor informatie: mail naar info@mae-ouw.nl

 

 

Poezen en kater

Er zijn heel wat veranderingen in de cattery dit jaar. Een aantal van onze poezen gaan met pensioen en verhuizen naar hun 4 ever home. Voor de toekomst willen we een traditionele lijn en een solid lijn opzetten.

Traditioneel: Hun 'points' zijn donkerder dan de rest van het lijf: oren, neus, staart en pootjes (Met bij mitted en bicolor witte sokken/kousen). De ogen zijn blauw. Bij mink is het kleurverschil van de vacht duidelijk zichtbaar, maar iets minder. De oogkleur van de minks is aquamarijn. Traditionele Ragdolls kleuren tot hun 3e levensjaar nog door. Ik wil graag werken aan het verbeteren van het type van de traditionele en m.n. de mink Ragdoll. 

 

De Solids worden geboren met kleur over hun hele lijf (behalve de patronen mitted en bicolor). Bij de Solids kleuren de ogen nog verder door naar groen of geel. Ik ben gegrepen door de schoonheid van de Solid Ragdoll, Ik vind het een mooie uitdaging een goed type Solid Ragdoll na te streven. 

 

Tenslotte: Ik vind het een mooi doel om liefhebbers blij te kunnen maken met wat mijn hobby is en mijzelf blij maakt: lieve, mooie, gezonde Ragdolls!

 

Plannen:

 

 

Traditionele lijn:

In augustus 2022 is ons nieuwe poesje uit Polen in Nederland gekomen: Joy. Joy is een seal mitted poesje  dat verdunning draagt. 

Joy is van 16 April 2022, en we hopen dat we haar in kunnen zetten in onze plannen!

 

Het wachten is nog op ons nieuwe katertje, Lev uit Kroatie...Lev is geboren op 23 juli 2022. Hij is een traditionele choc.mitted en draagt verdunning. Hopelijk komt hij eind november 2022, en dan gaan we zien wat de toekomst brengt.... 

 

Solidlijn:

Het is de bedoeling dat June, onze Lilac Solid Tabby Mitted poes, bij ons blijft wonen, en 1 of 2 van haar kittens die op 16 juni 2022 geboren zijn: Jackie (Chocolate Solid Mitted) en Jessy Jay (Lilac Solid). Mirre Mae (Lilac Solid Tabby), een 3e kitten van June is verhuisd, maar zal mogelijk ook nog ingezet worden voor de cattery. Met hen hopen we de prachtige Solidlijn (June en June x Nozem; van het afgelopen jaar) voort te zetten. 

 

June's kitten Josh (Trad. Lilac Tabby Pointed) en het enige jongetje uit het nest, is verhuisd, maar we gaan hem  volgend jaar misschien ook inzetten...