Over ons

Mae was onze eerste Ragdoll: een Blue tortie poes. 

Aan haar ontleent de cattery zijn naam: Mae-ouw.

Will, het broertje van Mae (een red pointed katertje dat we lieten castreren) kwam voor de gezelligheid mee, en niet lang daarna kwam ook halfzusje July bij ons. July was een lilac pointed poesje.

Mae kreeg twee prachtige nestjes, maar moest toen, eerder dan verwacht, gesteriliseerd worden. Helaas konden we die lijn niet voortzetten.

Ook July kreeg twee nestjes. Uit haar eerste nestje hielden we Coosje,  de keus van mijn dochters) en uit het tweede nestje koos ik Eefje . We merkten dat July het zwaar had gehad en lieten haar steriliseren. Coosje kreeg in die tijd haar eerste nestje. Ondertussen boterde het niet zo goed tussen Mae en July en haar kittens Eefje en Coosje.

Met pijn in het hart zochten we voor haar en een van haar dochters een nieuwe plek. Voor mij betekende dat ook afscheid nemen van Eefje, die ik zo graag zag en met wie ik zo graag de lilac tabby lijn had vervolgd. Ik schoof mijn wens naar voren, en we hoopten dat het vertrek van July en Eefje rust zou brengen.  

Coosje had inmiddels haar eerste nestje gekregen. Hoewel Coosje over het algemeen tolerant is, bleef Mae zich boven terugtrekken en hield zich onderdanig. Haar broer Will had nergens last van. Hij was graag bij Mae. We stonden weer voor een moeilijke beslissing. Laten we Mae en Will verhuizen? Daar waar onze poezenliefde begon? Het sneed door onze ziel om afscheid van die twee te nemen. Dit is echt een van de naarste dingen waar je mee te maken hebt in een cattery, en wat me soms doet twijfelen of ik wel verder wil gaan.  We denken nog heel vaak terug aan Mae en Will, maar weten dat ze het zo goed hebben op de plek waar ze nu zijn, en dat verzacht ons gemis.

- 

Coosje bleef dus. Zij was de enige link tussen haar moeder July en tante Mae. Coosjes' dochter Ginny was het enige meisje uit het eerste nestje. Ginny knokte zich door haar kittentijd heen. We wachtten totdat ze twee jaar was, om te zien of ze een nestje mocht krijgen. Ondertussen was haar moeder Coosje weer zwanger van de kater die destijds ook Mae had gedekt. We wilden graag de link met Mae versterken en een chocolate kitten uit deze combinatie houden. Toch lopen dingen vaak zo heel anders  dan je plant; en ook dat kitten vertrok om zwaarwegende redenen. Met haar vertrek was er plek gekomen voor een nieuw avontuur...

We gingen op zoek en vielen als een blok voor Jade. Wat waren we blij toen ze bij ons mocht komen wonen! Maar tijdens mijn eerste bezoek aan Jade gebeurde er iets onverwachts. Nozem, een chocolate mitted kitten uit deze cattery, sprong plompverloren op mijn schoot, in mijn leven. Ik was helemaal verkocht van dat ventje. Ergens deed hij me, ondanks zijn totaal verschillende uiterlijk, aan Will denken... Toch was het een no go; we hebben geen ruimte voor een mooi dekkaterverblijf. Ik wilde geen dekkater in huis. Toch liet hij met zijn manier van doen mij niet los. En in de dagen daarop leerden we dat je echt wel een open kater in huis kunt hebben, en hoe je dat het beste doet. Ook wist ik dat er met hem de mogelijkheid bleef op traditioneel gekleurde kittens, en lilacs. In combinatie met Jade zouden er zelfs mink kittens geboren kunnen worden; zoals kittens die ook Mae had gekregen in combinatie met de dekkater van toen. En dus reed ik nog eens naar de cattery, dit keer voor Nozem... Wat bijzonder; nu hadden we toch nog een chocolate kitten; en wat voor een.... Nozem, onze eerste dekkater.

In de weken erna wenden Jade en Nozem in hun eigen tempo aan het leven in onze groep. Dat ging goed. Helaas had Jade heel veel pech en moest zij gesteriliseerd worden. Onze droom voor haar viel in duigen en we wisten het even niet meer.

Tot het bericht kwam dat June, het zusje van Jade na zoveel pech, naar ons verhuizen mocht. June, kwam bij ons wonen! Een prachtige lilac Ragdoll. Veel kwam bij elkaar...ooit had ik Eefje, de lilac dochter van July laten verhuizen met haar moeder ...nu kreeg ik een lilac poesje, die nog witte sokjes droeg ook... 

-

Wat we nastreven: lieve, gezonde, goed gesocialiseerde Ragdolls met een goede bouw en een mooi uiterlijk. Op dit moment focussen we daarbij op de kleuren lilac en chocolate.